Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@01:33:57 GMT

فواید درمانی چای سبز را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۵۱۰۹

فواید درمانی چای سبز را بشناسید

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  چای سبز یکی از کهن و پرفایده‌ترین دمنوش‌های کشف شده در طب سنتی بوده که حاوی آنتی‌اکسیدان پلی‌فنول است و مطابق مطالعات محققان عامل پیشگیرانه در بسیاری از بیماری‌هاست و خواص ضد پیری دارد.

بر اساس مطالعاتی که قبلا صورت گرفته بود، چای سبز روی یک سری مولکول‌های عصبی تاثیر می‌گذارد و رشد و گسترش سلول‌های سرطانی را متوقف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین موجب توقف خون‌رسانی به سلول‌های سرطانی هم می‌شود.

محققان دریافته‌اند که چای سبز پتانسیل عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد و از زوال مغز که با پیری در ارتباط است، پیشگیری می‌کند. مخصوصا EGCG مانع از تولید پروتئین بتاآمیلوئید در بدن می‌شود که اگر در مغز انباشته شود، صدمات جبران‌ناپذیری به عصب‌ها زده و در درازمدت منجر به زوال مغز می‌گردد، از جمله حالاتی که در بیماری آلزایمر دیده می‌شود.

کاتچین‌های موجود در چای سبز از پاره شدن مویرگ‌های داخل چشم و دیگر بیماری‌های مرتبط با چشم جلوگیری می‌کند. در یکی از تحقیقات انجام شده، محققان بافت چشم موش‌هایی که به آن‌ها چای سبز می‌دادند را تجزیه تحلیل کردند و متوجه شدند که بافت‌های چشم از قبیل عدسی و شبکیه، کاتچین‌های موجود در چای سبز را جذب می‌کند.

کاتچین موجود در چای سبز:

خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

التهابات و درد‌های ناشی از آرتروز‌های روماتوئیدی را التیام می‌بخشد.

خطر ابتلا به بیماری‌های خودایمنی را تقلیل می‌دهد.

سلامت لثه‌ها را افزایش می‌دهد.

موجب بهبود سیستم گوارشی می‌شود.

چای سبز علاوه بر اینکه منبعی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست، حاوی ویتامین A، B، D، E، B۵، H و K، منیزیم و مواد معدنی دیگر مانند روی، کروم و سلنیوم می‌باشد. یکی از راه‌های تشخیص هوشمندانه کیفیت چای سبز این است که چای حقیقتا سبز باشد. اگر چای سبز شما بیشتر متمایل به قهوه‌ای بود تا سبز، به احتمال قوی اکسید شده است که بسیاری از ترکیبات ارزشمند آن صدمه دیده و یا حتی از بین رفته است.

برای افزایش خاصیت چای سبز، کمی آب لیموی تازه به فنجان خود اضافه کنید. تحقیقات پیشین نشان داده بود که اضافه نمودن ویتامین C به طور قابل توجهی تاثیرات کاتچین را افزایش داده و قدرت جذب آن را افزایش می‌دهد. در واقع مرکبات میزان جذب کاتچین را تا ۵ برابر افزایش می‌دهند و موجب می‌شود کاتچین موجود در چای سبز ابراز وجود کند!

چای سبز نقش عمده‌ای در برنامه غذایی سالم ایفا می‌کند. اگر از نوشیدن چای سبز لذت می‌برید، هرطور شده تعداد فنجان‌های مصرفی خود را افزایش دهید. چای سبز خود را بدون افزودن شکر، شیر و یا هر گونه افزودنی دیگری میل کنید (فقط مرکبات مجاز است)، زیرا افزودن آن‌ها تاثیرات معکوسی به همراه خواهد داشت. یک‌بار دیگر می‌گویم که چای سبز حاوی بیشترین میزان EGCG است و به اعتقاد من بعد از آب، چای سبز با کیفیت مفیدترین نوشیدنی است.

یکی دیگر از فوق‌العاده‌ترین انتخاب‌ها می‌تواند، چای سبز نعنایی باشد که سرشار از آنتی‌اکسیدان است. ترکیبات شیمیایی پیچیده و خاص این گیاه خوشبو از مزایایی بهره‌مند است که خیلی فراتر از انواع دیگر چای‌هاست. چای نعنایی حاوی هزاران ترکیب مفید فتو‌شیمیایی است که از خواص زیادی برای حفظ و بهبود سلامت برخوردار است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چای سبز آنتی اکسیدان موجود در چای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۵۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید

متخصص اعصاب و روان با تاکید به عوارض اختلال افسردگی گفت: توجه نکردن به این بیماری باعث مزمن شدن بیماری افسردگی شده و کنترل آن نیز دشوارتر می شود، هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد در روابط بین فردی، شغل و فعالیت‌های روزمره بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد باید برای درمان اقدام کند.

ویکتوریا عمرانی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بروز اختلال افسردگی در برخی افراد اظهار کرد: فردی که خلق گرفته دارد، علاقه‌ها و لذت‌های قبلی را از دست داده و همراه آن تعدادی از علائم مانند کاهش انرژی، تغییراتی در خواب، اشتها، تغییراتی در انگیزه، احساس گناه و کاهش تمرکز را داشته باشد و اگر این علائم در بیشتر ساعت‌های روز و حداقل دو هفته تداوم پیدا کند، فرد به اختلال افسردگی مبتلا شده است.

وی با بیان اینکه افسردگی می‌تواند سرچشمه بسیاری از مشکلات برای بیمار شود، افزود: بی‌خوابی مداوم فرد افسرده بر ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد یا الگوی تغذیه‌ای فرد را تغییر داده و روابط بین فردی بیمار مبتلا به افسردگی در خانواده و بین همکاران دچار مشکل می‌شود.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: این حس ناخوشایند افسردگی باعث بروز تغییراتی در رفتار فرد مبتلا شده و این اتفاق باعث می‌شود که اطرافیان او هم از این موضوع دچار آسیب شوند، اگر این علائم ماندگار باشد و باعث شود که فرد کارهای روزمره خود را انجام ندهد و حوصله انجام هیچ کاری و رفتن به محیط‌های شاد و شلوغ را نداشته باشد، باید به فکر درمان بود.

وی در خصوص شیوع این بیماری در سنین متفاوت اظهار کرد: احتمال بروز بیماری افسردگی در تمام سنین وجود دارد و درمان آن متفاوت بوده و تشخیص این بیماری در سنین زیر دبستان مشکل بوده و از نظر مشاهده رفتار فرد بیمار به ابزارهای ویژه نیاز دارد، اگر فردی در سنین جوانی افسردگی داشته باشد، احتمال بروز این بیماری در دوران سالمندی هم وجود دارد، علاوه بر این برخی افراد بدون سابقه قبلی به دلایلی ممکن است در دوره سالمندی به افسردگی مبتلا شوند.

عامل بروز بیماری افسردگی چند فاکتوری است

عمرانی فرد در مورد علل بروز بیماری افسردگی خاطرنشان کرد: مانند همه اختلالات روانپزشکی عامل بروز بیماری افسردگی هم چند فاکتوری است، عوامل ژنتیکی، زمانی که سیستم عصبی در دوران جنینی شکل می‌گیرد و اتفاق‌هایی که برای مادر رخ می‌دهد، در بروز بیماری افسردگی فرزند بی‌تأثیر نیست، همچنین تغییرات مواد درون بدن، عوامل روانی و اجتماعی مانند استرس‌ها، وقایع ناراحت‌کننده در خانواده و محیط کار مجموعه‌ای از عواملی است که باعث می‌شود، فردی مبتلا به این بیماری شده و اختلال افسردگی در او شدت پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: لازم است بدانیم توجه نکردن به افسردگی باعث مزمن شدن این بیماری شده و کنترل آن هم مشکل‌تر می‌شود و هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و این عملکرد می‌تواند در روابط بین فردی، شغل، فعالیت‌های روزمره و در مراقبت فرد از خود اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: علائمی مانند کم‌خوابی، مشکل در تمرکز، پراشتهایی یا کم اشتهایی هر کدام عوارضی را برای فرد افسرده به همراه دارد و در اختلال افسردگی‌های شدیدتر هم فکر کردن به مرگ از جمله عوارض ناگواری است که احتمال دارد برای فرد افسرده رخ دهد و خانواده را درگیر کند.

متخصص روانپزشکی با بیان اینکه توصیه‌های اطرافیان برای مبارزه با این بیماری به فرد مبتلا کمک‌کننده است، گفت: توصیه‌ها نباید جنبه دستوری داشته باشد و اعضای خانواده باید سرزنش کردن بیمار را کنار بگذارند، شرایط و محیط پرتنش را برای بیمار تعدیل کنند تا او بتواند از نظر رفتاری تا اندازه‌ای فعال شود و احساس مفید بودن کرده و حس بی ارزش بودن نکند.

کد خبر 749247

دیگر خبرها

  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب
  • مارک‌های  پرفروش‌ چرخ خیاطی خانگی در ایران را بشناسید
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید