Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@20:17:08 GMT

چشم‌های طمع‌کار به زمینهای چند صد هکتاری پایتخت چگونه کور شد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۴۹۲۰

چشم‌های طمع‌کار به زمینهای چند صد هکتاری پایتخت چگونه کور شد؟

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری مهر_گروه جامعه: ۱۷ اسفندماه سال ۹۳ یک تاریخ ماندگار در محیط زیست کشور است، روزی که جمعی از فعالان محیط زیست برای نخستین بار با آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار صمیمانه‌ای داشتند و ایشان از دغدغه‌های محیط زیستی خود سخن گفتند.

ایشان در یک بیان تاریخی مسئله محیط زیست، را مسئله این دولت و آن دولت ندانستند و تاکید کردند حل این مسئله طولانی‌مدّت است؛ و مسئله این جریان و آن جریان نیست؛ و مسئله همه کشور است؛ همه باید دست‌به‌دست هم بدهند و این مشکل را حل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان این دیدار مقام معظم رهبری از نگرانی شأن برای ساخت و سازها در ریه‌های شهر تهران پرداختند و گفتند: «یک جاهایی هم هست در اطراف شرق تهران، یک بوستان بزرگی است، یک منطقه خیلی وسیعی است بین بزرگراه بابایی تا ارتفاعات قوچک؛ که زمینی است متعلّق به ارتش است و گاهی اوقات در این مسیرهای صبحگاهی در بعضی از روزها از آنجا می‌رویم و ارتفاعات را حرکت می‌کنیم، راه می‌رویم؛ من هر وقت آنجا می‌روم، دلم می‌لرزد!»

ایشان ادامه دادند: «می‌دانم ده‌ها چشم طمع‌کار متوجّه اینجا است. کارهایی هم شروع کردند، ما جلویش را گرفتیم، یک تشری زدیم، دعوایی کردیم؛ می‌دانم موقّتاً دست برداشتند، امّا منتظرند یک غفلتی صورت بگیرد؛ یا این حقیر نباشم، یا غفلتی پیش بیاید، بالاخره بروند اینجا را تصرّف کنند؛ واقعاً انسان دلش می‌لرزد؛ یک بوستان بزرگِ شاید چند صد هکتاری که مورد اختلاف بین ارتش و وزارت اطّلاعات و اینها است. به نظر من اینجا مال مردم است؛ اینجا باید به‌صورت یک گردشگاه عمومی مردمی دربیاید. مکرّر هم من این را پیغام دادم به مسئولین گوناگون، شهرداری باید برود اینجا را تصرّف کند، در اختیار مردم بگذارد.»

مهدی چمران ریاست شورای شهر وقت تهران که در این دیدار هم حضور داشته است با اشاره به تلاش‌های شورای چهارم برای حفظ باغات رهبری بارها درباره حفظ فضای سبز به کمک شهر تهران آمدند به شرایط واگذاری زمین‌های محدوده شمال شرق تهران که سال‌ها مورد اختلاف بین ارتش و وزارت اطلاعات بود اشاره کرد و گفت: بلافاصله بعد از سخنان رهبری در آن دیدار با دستور شهردار وقت، سازمان پارک‌ها و بوستان‌های شهر تهران مأمور شد این محل را به فضای سبز تبدیل کند، در حالی که قرار بود در آنجا شهرک سازی شود، و وزارت اطلاعات هم می‌خواست ساختمان اداری اش را در آن محدوده بسازد و به این ترتیب ۱۴۰۰ هکتار فضا از ریه‌های تهران ساخت و ساز می‌شد.

وی افزود: سرعت عمل برای ساخت این بوستان عمومی بسیار بالا بود، شهردار وقت تهران قول داد این بوستان را برای حضور مردم در روز سیزدهم نوروز آماده می‌کند و شبانه روز کار می‌کرد.

چمران با اشاره به اینکه حضرت آقا پیش از سفر نوروزی سال ۹۴ به مشهد از روند ساخت این بوستان بازدید کردند و از اجرای طرح ابراز رضایت داشتند، اظهار داشت: این فضا به نام بوستان جنگلی «یاس فاطمی» تغییر کرد و ما آن‌را هدیه‌ای به فضای سبز تهران می‌دانستیم و در آمار توسعه فضای سبز شهری دوره خود نگنجاندیم.

رئیس سابق شورای شهر تهران به ماجرای تبدیل فرودگاه قلعه مرغی به بوستان عمومی و ورود مقام معظم رهبری برای باقی ماندن تمام فضای این محدوده برای تنفس بیشتر شهر نیز اشاره کرد و توضیح داد: پیشنهاد دادیم که فرودگاه قلعه مرغی بوستان شود و حتی با آقای حناچی که معاون وزارت مسکن و شهرسازی آن زمان بود با بالگرد از این محل بازدید کردیم و پیشنهاد این بود که ۲۰ درصد این منطقه آپارتمان سازی شود و یک مرکز تجارت جهانی هم در این محدوده ایجاد شود و پول حاصل از فروش آن در مابقی محدوده بوستان سازی شود، آنجا را خریدم و نیروی انتظامی که مالک اصلی بود اجازه گرفت هایپر بسازد و برای ساخت آن گود برداری هم کرد اما حضرت آقا با شنیدن این خبر تمایل پیدا کردند از مجموعه بازدید کنند و برای شروع کار تشریف آوردند دستور دادند تمام این محدوده تبدیل به فضای سبز شود.

کد خبر 5230734 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مهدی چمران مقام معظم رهبری بوستان ولایت بوستان یاس حفاظت از محیط زیست سرانه فضای سبز توسعه فضای سبز انتخابات 1400 شورای شهر تهران شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش هلال احمر جمهوری اسلامی ایران کمیته امداد امام خمینی آتش سوزی ویروس کرونا وضعیت معابر کیفیت هوای تهران سازمان تامین اجتماعی سازمان محیط زیست سازمان زندان ها زندانی شهر تهران فضای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۴۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای حصار‌کشی در پارک لاله چیست؟ شهرداری درختان لاله را هم قطع می‌کند؟

آفتاب‌‌نیوز :

پارک لاله یکی از خاطره‌انگیزترین پارک‌های تهران با وسعت ۳۵ هکتار است و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که به پایتخت سفر کرده باشد و نام پارک لاله را نشنیده یا از آن بازدید نکرده باشد.

پارک لاله گونه‌های مختلف گیاهی مثل چنار، اقاقیا، کاج، سرو نقره‌ای، نارون، پالم، اقاقیا، افرا، ماهونیا، بربریس و صنوبر وجود دارد و فضای سبز زیبای آن محلی مناسب برای آرامش و استراحت و رهایی از شلوغی و آلودگی‌های شهر است. در قسمت جنوبی پارک نیز آب‌نما‌ها و جوی‌های مارپیچ به سبک ژاپنی ساخته شده است که با جلوه زیبای خود، این بوستان را به یکی از معروف‌ترین پارک‌های تهران تبدیل کرده‌اند.

طی روز‌های اخیر تصاویری از سوی برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد قطعه‌ای از پارک لاله به مساحت بیش از سه هزار هزار متر مربع حصارکشی شده و ظاهراً قرار است در این زمین تغییراتی حاصل شود. این تغییرات در جنب غربی ایستگاه آتش‌نشانی و روبه‌روی خیابان پورسینا بوده و آنجا حصار‌هایی نصب شده است.

درباره این ماجرا به سراغ برخی از مسؤولان شهرداری تهران اعم از سازمان بوستان‌ها و شهرداری منطقه ۶ رفتیم.

روابط عمومی شهرداری منطقه ۶ در این زمینه اعلام کرد: هر گونه دخل و تصرف در بوستان‌ها برعهده سازمان بوستان‌ها است و شهرداری مناطق فقط در بحث نگه داشت بوستان‌ها دخیل است.

یکی دیگر از مدیران شهری هم گفت: سرانجام حصار کشی مشخص نیست و شاید کلاً طرحی که مد نظر بوده لغو شود و اجرایی نشود.

وی افزود: ساخت فرهنگسرا و سرویس بهداشتی از جمله پروژه‌های مطرح شده بوده است که اجرای آن فعلاً تعلیق شده و سرانجام آن مشخص نیست

همچنین تلاش خبرنگار با مدیران سازمان بوستان‌ها به نتیجه نرسید و مسؤولان این حوزه حاضر به پاسخگویی نشدند.

هنوز موضوع بوستان قیطریه و حواشی مربوط به آن تمام نشده که ماجرای بوستان لاله آغاز شده است و اکنون باید دید سرانجام حصارکشی چه خواهد شد و آیا پروژه در نظر گرفته شده اجرایی یا کامل تعلیق خواهد شد؟

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • آزادراه تهران شمال در محدوده تونل ۱۲ مسدود شد
  • (ویدئو) شایعۀ قطع درخت در پارک لاله صحت ندارد
  • شهرداری حصار‌کشی در پارک لاله را متوقف می‌کند؟!
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • ماجرای حصار‌کشی در پارک لاله چیست؟ شهرداری درختان لاله را هم قطع می‌کند؟
  • مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • ماجرای حصارکشی در بوستان لاله تهران چیست؟
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • ۶۰ هکتار به سرانه فضای سبز شهر سنندج افزوده می‌شود