Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس سرویس اقتصادی| اینجا مازندران است، استانی که با فرا رسیدن فصل بهار و گرم شدن آب و هوا کشاورزانش سر از پا نمی‌شناسند و برای حضور در شالیزارها شبانه روز فعالیت بی وقفه می‌کنند تا یک محصول استراتژیک را بر سر سفره مردم سراسر کشور قرار دهند.


محصولی که از ابتدا با رنج  و سختی به دست می‌آید اما کشاورزان مازندرانی مردمانی خستگی‌ناپذیرند و از هیچ همتی برای تولید دست برنمی دارند و عزم خود را جزم می کنند و سختی و خستگی در شالیزار را به دوش می‌کشند تا هموطنانشان از تولید داخل استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عصر امروز آهنگ کشت و کار برنج در شالیزارهای مازندران نواخته شد و  با حضور اندک مسؤولین استانی با رعایت پروتکل های بهداشتی در روستای مرانده شهرستان محمودآباد  در سطح 3 هکتار به صورت مکانیزه به زیر کشت رفت.

 

فعالیت ماشین‌های مکانیزه چند سالی است در مزارع کشاورزی مازندران رونق خوبی گرفته است و کشاورزان برای کاهش صعوبت و سختی و افزایش تولید محصول خود این روش را در زمین‌های کشاورزی خود مورد استفاده قرار می‌دهند و این امر نشان دهنده این است کشاورزان به سمت علمی شدن گرایش پیدا کردند و به دنبال این هستند هر روز بر دانش علمی خود بیفزایند.


استاندار مازندران با تاخیر چندین ساعته خود از زمان برگزاری این آیین و معطل کردن مدیران، نمایندگان و به‌ویژه کشاورزان در این  مراسم با بیان اینکه قیمت برنج امسال باید متناسب با هزینه تمام شده باشد تا شالیکاران نسبت به ادامه فعالیت کشاورزی و حفظ زمین بی‌انگیزه نشوند، گفت: امسال هزینه نهاده های کشاورزی به ویژه برنجکاری بسیار افزایش یافته است.


احمد حسین زادگان  بیان کرد: همواره قیمت محصولات کشاورزی از دغدغاه تولیدکنندگان است و به طور حتم با برنامه ریزی های انجام شده برنج تولیدی امسال در مازندران همانند مرکبات مورد رضایت کشاورزان خواهد بود.


وی ادامه داد: توسعه مکانیزاسیون یکی از اولیت‌های مهم استان است و برنج‌کاری با استفاده از فناوری های مکانیزه مورد استقبال کشاورزان است.

 

استاندار مازندران اظهار کرد: وجود پایانه صادراتی محصولات کشاورزی و بورسی شدن برنج در استان حرکت مناسبی در جهت افزایش درآمد برنجکاران است و از این رو کشت برنج در استان باید به دوم و سوم افزایش پیدا کند.


حسین زادگان اظهار کرد: کشاورزانی که دارای زمین کشاورزی  به مساحت پنج هزار مترمربع یا بیشتر باشند مجوز فعالیت در تمایم زیربخش‌های کشاورزی را دریافت خواهند کرد.


عزیزاله شهیدی‌فر در این آیین مازندران را قطب کشاورزی کشور بویژه در محصول برنج عنوان کرد و گفت: مازندران با ۴۰ درصد تولید برنج رتبه نخست را در کشور به خود اختصاص داده است.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: تا سال ۹۸  حدود ۵۰ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران به صورت مکانیزه کشت می شد که این عدد سال قبل به ۱۰۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرد و این روند افزایشی در حالی است که پیش بینی می شود امسال ۵۰ درصد افزایش سطح زیرکشت داشته باشیم.

 

وی اظهار کرد: در دو سه سال اخیر علاوه بر کماین های مخصوص برنج و دستگاه‌های نشاکار، ورود پهپادهای چند منظوره است که در مزارع کشاورزی مورد فعالیت قرار می‌گیرد و به همین منظور برای بیماری‌های قارچی بلاست برنج این فناوری مورد استفاده قرار می گیرد.


شهیدی‌فر اضافه کرد: ۱۰۰ فروند پهباد در اختیار دانش‌آموختگان بخش کشاورزی قرار گرفت و با گسترش این فناوری می‌توان نسبت به جایگزین کردن سیستم‌های سمپاشی سنتی قرار گیرد.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: با استفاده از فناوری2های نوین می‌توان برنج ارگانیک‌تر در اختیار مردم قرار داد.


این مسؤول بیان کرد: با حذف یارانه ترجیحی سبب تنظیم شدن عرضه و تقاضا شد و کشاورزان امسال با دلگرمی بیشتری اقدام به تولید می کنند.


وی اظهار کرد: مازندران با ۲۱۵ هزار هکتار اراضی شالیزاری که دارد و تاکنون ۲۰۰ هزار هکتار شخم و شیار و خزانه گیری شد.


به گزارش فارس؛ امروز  با قرار گرفتن ساقه‌های سبز برنج  در دل خاک و چند ماه دیگر با طلایی شدن آن بارقه‌های امید در دل کشاورزان این استان رقم می‌خورد تاحاصل دسترنج خود را برداشت کنند و با فروش محصول خود با قیمت‌هایی به اندازه زحمات خود بتوانند خستگی چندماهه را از روی دوش خود برداند.


و امیدشان این است امروز که مسؤولین در چنین آییند‌هایی به دور هم جمع می‌شوند و کشاورزان را مورد تشویق قرار می‌دهند در زمان فروش محصول هم پشتوانه اصلی آنان باشند و به دور هم جمع شوند تا تلاش‌های بی‌وقفه برای زحمتکشان خستگی ناپذیر این استان داشته باشند

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: شهرستان محمودآباد هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۶۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مشکل آب کشاورزان قزوین اولویت مسؤولان باشد

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در خطبه‌های نماز جمعه که در مسجدالنبی (ص) قزوین برگزار شد، اظهار کرد: از منظر امام صادق (ع) کسانی که از عبادت خود بیشتر لذت می‌برند و کسانی که بیشتر مراقب عبادت خود هستند، افراد عاقلی محسوب می‌شوند.

وی با بیان اینکه افراد عاقل در زندگی دنیایی بهشت را برای خودش کسب می‌کند افزود: همه باید در زندگی تلاش کنیم تا آخرت خود را آباد کنیم و به این درک برسیم که دنیا مزرعه آخرت است.

امام جمعه قزوین با بیان اینکه انسان عاقل عاشقانه به سمت عبادت می‌رود، تاکید کرد: انسان عاقل مجاهدانه برای آخرت و بهشت خود تلاش می‌کند.

وی با اشاره به فرارسیدن روز اسناد ملی و میراث مکتوب تصریح کرد: امام جمعه قزوین افزود: امروز در شهرهای کهنی مانند قزوین خانواده‌هایی هستند که کتاب علما و بزگان خود را را در خانه نگه می‌دارند و متأسفانه این نوع نگهداری باعث می‌شود این کتب به مرور زمان از بین برود.

آیت الله عابدینی اضافه کرد: خانواده‌ها آثار مکتوب و با ارزش دارای قدمت و قیمت را می‌توانند به مراکز اسناد رسمی و کتابخانه های معتبر بسپارند تا به عنوان میراث معنوی حفظ شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ظلم ستیزی در دنیا همه گیر شده است، ادامه داد: انزجار و نفرت امروز علیه صهیونیست‌ها نوید آینده‌ای بدون اسرائیل را می‌دهد.

امام جمعه قزوین با بیان اینکه امروز ما از دانشجویان قیام کننده علیه ظلم آمریکایی و صهیونیستی حمایت می‌کنیم، تصریح کرد: با آغوش باز از موج ظلم ستیزی دانشجویان دنیا حمایت می‌کنیم و قدردان آن هستیم.

امام جمعه قزوین با اشاره به لزوم حمایت خیرین از درمان بیماری‌های خاص عنوان کرد: همراهی بخش مردمی و دولت می‌تواند مشکلات این بیماران را رفع کند.

وی با اشاره به لزوم صرفه جویی در مصرف آب تاکید کرد: تشویق کشاورزان به استفاده از شیوه‌های مدرن آبیاری و مدیریت صحیح می‌تواند علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب باعث افزایش بهره وری شود.

آیت الله عابدینی با بیان اینکه کشت محصول باید مدیریت شود، ادامه داد: باید با توجه به وضعیت آبی اطلاعات دقیقی به کشاورز برای اولویت کاشت محصول داد تا کشاورز بعد از کشت محصول با بحران بی آبی مواجه نشود.

وی در پایان با بیان اینکه حل مشکل آب کشاورزان قزوین اولویت مسؤولان باشد، یادآور شد: امروز زحمت یک سال کشاورزان به خطر افتاده و نیاز است مسؤولان با جدیت بیشتری به دنبال حل مشکل این زحمتکشان باشند.

کد خبر 6095812

دیگر خبرها

  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور
  • فوتشال در مازندران؛ فوتبال در گل و شُل شالیزار
  • فصل نشا با چاشنی فوتشال در مازندران
  • حل مشکل آب کشاورزان قزوین اولویت مسؤولان باشد
  • مرتفع شدن مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود
  • مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود شیمیایی مرتفع می‌شود
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است