Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از هلث دِرِکت، ورم ملتحمه که به چشم صورتی نیز معروف است به شرایطی اطلاق می‌شود که قسمت سفیدی چشم صورتی یا قرمز می‌شود. این امر به دلیل التهاب در بخش خارجی چشم (ملتحمه) و داخل پلک رخ می‌دهد.

این عارضه  می‌تواند بسیار مسری باشد، از این رو ضروری است که افراد پس از مشاهده علائم بیماری برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اگر دلیل این بیماری باکتریایی باشد، ترشحات زرد یا سبز از چشم خارج می‌شود که باعث چسبنده شدن پلک‌ها به یکدیگر می‌شود. این موضوع می‌تواند یک یا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد.

در ورم ملتحمه ناشی از ویروس یا آلرژی، ترشحات چشم شفاف است. در این موارد فرد احتمالاً علائم بیماری تب یونجه مانند خارش بینی و عطسه را نیز از خود بروز می‌دهد. از دیگر علائم این بیماری می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- جاری شدن اشک
۲- داشتن چشمان پف کرده
۳- احساس وجود شی خارجی در چشم
۴- ترشحات چشم و نیز سفتی مژه‌ها به ویژه در اول صبح
۵- احساس خارش و یا سوزش چشم
۶- حساسیت به نور
۷- داشتن مشکلات بینایی و نیز درد (در این مورد حتماً باید به چشم پزشک مراجعه کنید.)

دلایل زیادی برای بروز بیماری ورم ملتحمه وجود دارد که اصلی‌ترین آن شامل عفونت باکتریایی، عفونت ویروسی، آلرژی، مواد تحریک کننده مانند گرد و خاک یا مواد شیمیایی، وجود شی خارجی مانند سنگ ریزه در چشم و بسته بودن مجاری اشک (به ویژه در نوزادان) است.

در این میان، ورم ملتحمه ناشی از عوامل باکتریایی و یا ویروسی بسیار مسری است. توصیه می‌شود در صورتی که علائم بیماری پس از گذشت چند ساعت مرتفع نشد، افراد به پزشک مراجعه کنند. چشم پزشک می‌تواند با معاینه چشم به وجود بیماری پی ببرد.

راه‌های درمانی متعددی برای ورم ملتحمه وجود دارد، اما روش درمانی به علت وقوع آن بستگی دارد. اگر این بیماری ناشی از عفونت‌های ویروسی باشد، نیازی به درمان ندارد، اما برای عفونت‌های باکتریایی قطره‌های چشم حاوی آنتی بیوتیک تجویز می‌شود. با این حال، تشخیص ویروسی یا باکتریایی بودن ورم ملتحمه سخت است همچنین اگر این بیماری ناشی از وجود جسم خارجی در چشم باشد، پزشک اقدام به خارج کردن آن می‌کند.

ساده‌ترین روش برای جلوگیری از ابتلا به ورم ملتحمه این است که بکوشید از دست زدن به چشمان خود اجتناب کنید و دستان خود را به طور مرتب بشویید. افرادی که از لنز استفاده می‌کنند باید به طور مداوم اقدام به تعویض آن کنند همچنین کسانی که در محیط کار حاوی گرد و غبار یا مواد شیمیایی کار می‌کنند باید از محافظ چشم استفاده کنند.

با آنکه بیماری ورم ملتحمه در بزرگسالان نیز دیده می‌شود، اما این بیماری غالباً کودکان را درگیر می‌کند. از آنجا که این بیماری بسیار مسری است توصیه می‌شود از حوله‌ها و دستمال‌های مشترک استفاده نکنید همچنین تا زمانی که افراد به این بیماری مبتلا هستند، حفظ نکات بهداشتی را در برخورد با آن‌ها مد نظر داشته باشید.

بیشتر بخوانید

چند راهکار طبیعی برای برطرف کردن تیرگی دور چشم تیرگی دور چشم‌های خود را با این روش نابود کنید

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ورم ملتحمه بیماری چشم چشم صورتی ورم ملتحمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۶۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: حدود ۵۹ میلیون نفر در سراسر جهان به فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) در سال ۲۰۱۹ مبتلا بودند، که آن را به رایج‌ترین نوع آریتمی قلبی تبدیل می‌کند که به عنوان ضربان قلب نامنظم نیز شناخته می‌شود. در حالی که فیبریلاسیون دهلیزی معمولا تهدید کننده زندگی نیست، یک وضعیت جدی است که ممکن است خطر مرگ و میر افراد را در اثر بیماری های قلبی و عروقی مانند سکته مغزی، حمله قلبی، و نارسایی قلبی افزایش دهد.

افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی همچنین ممکن است شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری‌هایی مانند زوال عقل و بیماری‌های گوارشی و کبدی داشته باشند.هرچه زودتر این بیماری در یک فرد تشخیص داده شود، ممکن است نتیجه بهتری داشته باشد.

برای کمک به ارائه مداخلات اولیه برای فیبریلاسیون دهلیزی، دانشمندان دانشگاه لوکزامبورگ روشی را برای پیش‌بینی آریتمی قلبی حدود ۳۰ دقیقه قبل از وقوع با استفاده از هوش مصنوعی ایجاد کردند.

برای این مطالعه، محققان یک مدل هوش مصنوعی به نام WARN (Warning of Atrial fibRillation) برای کمک به پیش‌بینی فیبریلاسیون دهلیزی توسعه دادند.

خورخه گونسالوس، استاد مرکز دانشگاه لوکزامبورگ برای سیستم‌های زیست‌پزشکی و سرپرست نویسنده این تحقیق، گفت: WARN شامل یک مدل یادگیری عمیق است که بخش‌های کوتاه ۳۰ ثانیه‌ای از ضربان قلب را وارد می‌کند و احتمال تغییر قریب‌الوقوع در ضربان قلب را به صورت خروجی ارائه می‌دهد. هر چه این احتمال تغییربیشتر باشد، شانس تبدیل به فیبریلاسیون دهلیزی (یکی از شایع ترین انواع آریتمی) بیشتر است. این کار هر ۱۵ ثانیه تکرار می شود. گونسالوس گفت: وقتی این احتمال از یک آستانه خاص عبور می‌کند، یک هشدار می‌دهد.

سیستم WARN روی داده‌های الکتروکاردیوگرام که طی ۲۴ ساعت ضبط شده و از طریق دستگاه‌های هولتر (مچ بندی که از هوش مصنوعی استفاده می‌کند) که توسط ۳۵۰ نفر در بیمارستان «تونگجی» در ووهان، چین استفاده می‌شد، آزمایش شده است.گونسالوس گفت: هوش مصنوعی هنگام جستجوی الگوها در مجموعه داده‌های بزرگ، عملکردی باورنکردنی را از خود نشان داده است.

هنگام آزمایش مدل WARN، گونسالوس و تیمش دریافتند که این مدل می‌تواند انتقال از ریتم طبیعی قلب به فیبریلاسیون دهلیزی را با هشدار متوسط ۳۰ دقیقه قبل از شروع با دقت ۸۰ درصد پیش بینی کند.

گونسالوس توضیح داد: این یافته‌ها تعجب آور نیست زیرا برخی از بیماران در واقع می‌توانند چند ثانیه تا چند دقیقه قبل از آن احساس کنند که قلب آن‌ها کمی می‌پرد یا دچار آریتمی می‌شود.

البته آن‌ها واقعا نمی‌توانند دقیقا این احساس را توصیف کنند، اما اگر بتوانند آن را احساس کنند، یک دستگاه باید بتواند این «احساس» را تشخیص دهد. و در واقع، ما شاهد تغییرات جزئی در پویایی ضربان قلب قبل از شروع فیبریلاسیون دهلیزی هستیم.

این متخصص ادامه داد: از سوی دیگر، جای تعجب است که ما می‌توانیم با استناد به مدلی که قبلا از ۲۸۰ بیمار به دست آمده فیبریلاسیون دهلیزی (شایع ترین نوع آریتمی) را از ۳۰ دقیقه قبل تشخیص دهیم.

بیشتر بخوانید:

تشخیص بیماری شایع قلبی با قابلیت جدید اپل واچ | این ویژگی می‌تواند جان کاربران را نجات دهد وقتی قلبتان به تپش می‌افتد کد خبر 848773 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - قلبی قلب هوش‌ مصنوعی پزشکی

دیگر خبرها

  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا
  • تب مالت چیست؟ + فیلم
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی