Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@23:30:37 GMT

سنگاپور؛ نمونه موفق شهر بیوفیلیک

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۲۸۷۵۴

سنگاپور؛ نمونه موفق شهر بیوفیلیک

سنگاپور به عنوان یکی از نمونه‌های موفق طراحی بیوفیلیک در جهان شناخته شده است که افزایش فضاهای سبز آن نتیجه چندین دهه پی در پی تعهد، طراحی دقیق و مشارکت قوی بین مردم است.

گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سنگاپور در زمان‌های قدیم شهری بندری با ظاهری بسیار کثیف و دلگیر بود که البته پس از گذشت تنها چند دهه، لقب اولین شهر زیست‌پذیر و سبز جهان را از آن خود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تغییر چشمگیر در پی نگرش و اراده قدرتمند سیاسی رهبر و کارآمدی مقامات ارشد اتفاق افتاد. البته همیشه در تاریخ سنگاپور، زمزمه‌های سبزسازی و توسعه زیرساخت‌های ملی و اجتماعی-اقتصادی به گوش می‌رسید تا اینکه در سال ۱۹۶۳، نخست‌وزیر پیشین، لی کوآن یو، دستور داد سراسر کشور را با درختان سبز مزین کنند.

لی کوآن یو در سال ۱۹۷۰، شخصاً کمیته احداث باغ شهر را بنا نهاد و اقدامات خود برای سبزسازی سراسر سنگاپور را آغاز کرد. از نظر آقای لی سبزسازی سنگاپور بهترین استراتژی برای جذب گردشگر و رونق کسب و کار بود. در هر حال، سنگاپور طی تنها چند دهه سیمای کثیف و ناپسند خود را با سبزترین شهر جان عوض کرد و هم‌اینک به عنوان یکی از پاک‌ترین و زیباترین شهرهای جهان شناخته شده است. در ادامه به بعضی از اقدامات صورت گرفته برای رسیدن به این جایگاه اشاره می‌شود.

ایجاد اکوسیستم‌های سبز

گلخانه‌ها و فضاهای سبز یکی از مهم‌ترین عناصر تشکیل‌دهنده شهر سنگاپور است چنان که گویی شهر در یک باغ سبز احاطه شده است. مقامات رسمی شهر در یک دهه اخیر تلاش کرده‌اند پیوند سنگاپور با طبیعت را بیش از پیش م حکم و شهر را در مسیر سبزسازی بیشتر هدایت کنند. اقدامات این افراد نه تنها به زیست‌پذیری بیشتر شهر کمک کرده بلکه سلامت اکوسیستم را نیز در پی داشته است. در نتیجه، نسبت به دهه‌های قبل، سنگاپور با چشم‌اندازی سبزتر از همی ش ه جلوه‌نمایی کرده و شهر را در مسیر برخورداری از محیطی بیوفیلیک هدایت کرده است.

حفاظت از طبیعت؛ رویکردی برای افزایش تنوع زیستی

امروزه سنگاپور از چهار ذخیره‌گاه طبیعی اصلی برخوردار است که هر یک منطقه‌ای زیبا با منابع اصلی تنوع زیستی، از جنگل‌های بارانی تا جنگل‌های باتلاق ی آب شیرین، درختان مانگرو و مرداب‌های متعدد را در بر گرفته است.

مقامات رسمی شهر به منظور مبارزه با پیامدهای منفی شهرنشینی و حفظ پایداری محیط زیست، شبکه‌ای از پارک‌های طبیعی را به وجود آورده‌اند. این پارک‌ها، از طریق کاهش باد و گرما اثرات جانبی را به حداقل می‌رسانند و به عنوان موانعی در مقابل گونه‌های مهاجم عمل می‌کنند. علاوه بر این، پارک‌های فوق زمینه را برای افزایش تنوع زیستی بومی فراهم می‌آورند و مهم‌تر از همه اینکه فضاهایی تفریحی برای مردم ایجاد می‌کنند.

افزایش پیوند اکولوژیک در سراسر جزیره

مقامات رسمی سنگاپور برای اینکه پایداری اکوسیستم شهری را افزایش دهند به تمرکز بر ایجاد پیوند اکولوژیکی بین مناطقی با تنوع زیستی بالا پرداختند. این کار بیشتر از طریق سامانه اطلاعات جغرافیایی شهر صورت گرفت و به شناسایی مسیرهایی برای اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب منجر شد. این مسیرها، راه‌های طبیعی و پارک‌ها را در بر می‌گیرد و پوشیده از گیاهان طبیعی بومی متنوعی است. سنگاپوری‌ها در پیاده‌سازی چنین طرح‌هایی، پرندگان بومی را به حال خو د رها نکرده و پروانه‌ها را نیز به طور ویژه‌ای مورد توجه قرار داده‌اند.

با این وجود، پیوند اکولوژیکی تنها به معنای افزایش تنوع زیستی نیست، بلکه فرآیندهای حفظ محیط زیست نظیر آبراهه‌ها و آب‌ها ی زیرزمینی را نیز در بر می‌گیرد که در نتیجه چرخه‌های پایدار در اکوسیستم به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

افزایش ساختارهای طبیعی در چشم‌اندازهای شهری

در کنار ایجاد ذخایر طبیعی، پارک‌های سبز و مسیرهای اکولوژیک در یک چشم‌انداز شهری، افزایش زیرساخت‌های سبز نظیر جنگل‌های بارانی گرمسیری نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند به سبز ماندن هر چه بیشتر شهر کمک کند. این کار همچنین بر زیست‌پذیری شهر و افزایش پایداری زندگی در آب و هوای گرمسیری تأثیر بسیاری می‌گذارد چرا که اثرات جزایر گرمایی را از طریق توسعه شهری به حداقل می‌رساند و چشم‌اندازی پایدارتر از قبل به وجود می‌آورد.

سنگاپور، طی یک دهه اخیر، میزبان درختان و گیاهان بومی بسیاری بوده است که بعضی از این پوشش‌های سبز در اثر کاشت دانه‌های گیاهی و هسته‌های میوه‌ها شکل گرفته است. از مهم‌ترین تغییراتی که اخیراً در سراسر شهر صورت گرفته است می‌توان به افزایش پوشش‌های گیاهی و درختی در کناره‌های خیابان‌ها، پیاده‌روها و پارک‌های محلی اشاره کرد که چشم‌اندازی به مراتب سبزتر و زیباتر برای شهر به وجود آورده است.

کد خبر 463599

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طراحی شهری شهر شهرهای جهان سنگاپور فضاي سبز شهري فضاي سبز بیوفیلیک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تنوع زیستی پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۸۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ۱۵۰ معلم نمونه منطقه تبادکان مشهد

دریافت 42 MB

تصویربردار: زهرا غفوریان

کد خبر 6094860

دیگر خبرها

  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • علی امیریان قهرمان ۸۰۰ متر شد
  • تقدیر از معلمان و مدیران نمونه در همدان
  • برتری یک طرح موفق دانش آموزی در بَم
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • ۱۰ گل و پاس گل: مسی بازیکن ماه ام‌ال‌اس شد
  • افزایش هفت درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی
  • افزایش ۷ درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی
  • تجلیل از ۱۵۰ معلم نمونه منطقه تبادکان مشهد
  • پتروشیمی خراسان واحد نمونه ملی شد